Publikované

Vŕzganie pántov

Dnešná téma sa zdá byť pomerne jednoduchá – niekto by si povedal, že čo tam môžem pokaziť? Čo však môže byť pokazené vŕzgavými pánty? Stačí ich len nastriekať WD-40, či nie? Ale opak je pravdou. Niekedy, aj keď namažete pánty, problém nezmizne. Často sa stáva, že pánty vŕzgajú kvôli deformácii alebo opotrebeniu, nie však kvôli nedostatku maziva.

Čo sa môže stať? Dvere alebo okná sa časom deformujú vplyvom tepla, zimy, používania, váhy, gravitácie a ďalších faktorov. Táto deformácia môže poškodiť pánty, čo spôsobuje vŕzganie a drnčanie. Aj keď by sme si mohli myslieť, že problém je v nedostatočnom mazive, často ide len o čiastočnú pravdu. Je dôležité správne diagnostikovať príčinu problému, inak môžeme spôsobiť ešte väčšie škody.

Chcete si aj vy užiť v pokoji nočné vyjedanie už zajtra?

Najbežnejšími príčinami vŕzgavých pántov môžu byť nedostatok maziva, opotrebené pánty alebo nesprávne nastavené dvere. Často ide o kombináciu týchto faktorov. Je dôležité venovať pozornosť aj ďalším aspektom, ako je napríklad správne doladenie dverí a ich uzamykanie.

Odporúčame nezabúdať ani na takéto drobnosti, ako je vŕzganie pántov. Prihliadnite na to odborne a neváhajte nás kontaktovať. Môžeme vám pomôcť s kompletným servisom vašich dverí a okien, čo odporúčame vykonávať pravidelne každé dva až tri roky, rovnako ako pravidelné prehliadky vášho auta. Vaše dvere sú u nás v dobrých rukách.

autor: DoktorDvere vaša kľúčová služba