Publikované

Zabezpečenie dverí proti zlodejom

Ďalší blog bude zameraný na to, ako sa brániť lúpežiam a vylomeniu zlodejmi. Krátky postoj k tejto problematike je, že kradnutie sa deje neustále a aj naďalej sa bude diať. Otázkou je, čo môžeme urobiť na zvýšenie bezpečnosti nášho domova. Zlodeji často operujú sofistikovane. Vytipujú si svoje ciele počas niekoľkých dní alebo dokonca týždňov, aby si overili zvyky cieľovej rodiny.

Sú informovaní o tom, kedy sú doma deti, kedy sú rodičia v práci a aké zmeny v režime fungujú. Môžu sa dostať k informáciám aj prostredníctvom sociálnych sietí, čo môže byť obzvlášť nebezpečné, ak zdieľate fotky zo svojej dovolenky. Potom majú voľnú ruku na realizáciu svojich plánov.

Chcete mať zabezpečené dvere už zajtra?

Ich postup zahŕňa označenie vášho domu nejakým značkou, prípadne aj bez nej, a následné skúmanie vášho režimu, kedy nie ste doma. Často sa dostanú do vášho obydlia jednoduchým spôsobom cez nezabezpečené dvere. Potom prehľadajú vaše hodnoty a ukradnú šperky a peniaze tak, aby nevyvolali podozrenie. Ich konanie je rýchle a potichu, pretože chcú minimalizovať riziko odhalenia. Preto je veľmi dôležité chrániť svoj dom.

Následky lúpeže nie sú len materiálne. Je to aj pocit narušenia súkromia, ktorý sa ťažko odstraňuje. Je dôležité sa brániť, napríklad zabezpečením dverí alebo inými opatreniami. Nezáleží na finančných možnostiach, vždy existujú spôsoby, ako zvýšiť bezpečnosť. Ak potrebujete pomoc alebo radu, neváhajte nás kontaktovať. Sme pripravení pomôcť a poskytnúť rady na zabezpečenie vášho domova.

autor: DoktorDvere vaša kľúčová služba